Κωνσταντινούπολη 1936


Το 1936 στην Κωνσταντινούπολη Ο Γεώργιος Σοφιανός πρωτοαπασχολείται με καπλαμάδες. Γίνεται αμέσως γνωστός για την ποιότητα, το φινίρισμα και την αντοχή των προϊόντων που προσφέρει. Προϊόντα που αποτελούν τη βάση κάθε τεχνίτη για να κατασκευάσει έπιπλα που αργότερα τα ονόμασαν έργα τέχνης.

 Αθήνα 1946


Το 1946 Ο Γεώργιος Σοφιανός ανοίγει μαγαζί στην Αθήνα και με τα προϊόντα του συμμετέχει στην ανατολή της βιομηχανοποίησης της επιπλοποιίας.

Θεσσαλονίκη 1963


Το 1963 ανοίγει το μαγαζί καπλαμάδων της Θεσσαλονίκης και λίγα χρόνια αργότερα το εργοστάσιο παραγωγής καπλαμάδων σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Ο Γεώργιος Σοφιανός εξακολουθεί να προσφέρει στους πελάτες του την ποιότητα και το ενδιαφέρον του, σε μια σειρά ποικιλιών και τύπων καπλαμάδων που πραγματικά τους λύνουν τα χέρια. 

Στα χρόνια που ακολούθησαν η επιχείρηση εξελίχθηκε και το εμπόριο καπλαμάδων και ειδών επιπλοποιίας αποτέλεσε τη βασική ασχολία. Τα ηνία της Γ. Σοφιανός Α.Ε. ανέλαβε η Αλίκη Σοφιανού – Τσιριγώτη, κόρη του Γεώργιου Σοφιανού, στη συνέχεια η επιχείρηση πέρασε στους γιούς της,  Άκη και Γιώργο Τσιριγώτη.

Θεσσαλονίκη  1997


Η Γ. Σοφιανός Α.Ε θέτει νέους στόχους. Επιδίωξή μας η ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση του επαγγελματία επιπλοποιού, του κατασκευαστή ξύλινων πορτών αλλά και του ερασιτέχνη κατασκευαστή που με μεράκι ασχολείται με την κατασκευή και τις διακοσμητικές εφαρμογές της επένδυσης με καπλαμάδες.

Επενδύοντας σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, με πείρα και τεχνογνωσία, προσφέρουμε τη δυνατότητα κοπής και συρραφής των καπλαμάδων της επιλογής σας. Κατασκευάζουμε επιφάνειες από καπλαμάδες, απλές ή με μαρκιτερί, έτοιμες για πρεσάρισμα.

Παράλληλα με το τμήμα των καπλαμάδων και ειδών επιπλοποιίας, λειτουργεί και εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα και υπηρεσίες το τμήμα οργανοποιίας.

  

Θεσσαλονίκη  σήμερα


Το τμήμα μαρκιτερί εξελίσσεται και είμαστε πλέον σε θέση να κατασκευάζουμε ακόμα και τα πιο περίπλοκα σχέδια. Παράλληλα, αναπτύσσουμε συνεχώς το τμήμα οργανοποιίας εμπλουτίζοντας τη γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Επενδύουμε σε μηχανολογικό εξοπλισμό που μας δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάζουμε ξύλινα εξαρτήματα οργανοποιίας κατά παραγγελία του πελάτη. Επίσης διαθέτουμε υλικά κατασκευής χειροποίητων μαχαιριών και ξύλα για ειδικές κατασκευές όπως κοσμήματα, γυαλιά και μακέτες).

Με βαθιά γνώση των αναγκών των πελατών μας, με τεράστια πείρα και ειδίκευση στο αντικείμενο, με συνεχή ενημέρωση στις εξελίξεις της τεχνολογίας, του design και της αισθητικής, το μαγαζί της Πόλης του 1936, ακολουθώντας και συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία εξέλιξης της επιπλοποιίας, της οργανοποιίας και των κατασκευών, προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία όλων των προϊόντων που υπάρχουν στην αγορά στην καλύτερη ποιότητα και σε ανταγωνιστικές τιμές.

Συνεχίζοντας την παράδοση της οικογενειακής μας επιχείρησης, εγγυόμαστε 100% για όλα μας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Σκοπός μας παραμένει η βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Με αυτή τη φιλοσοφία δουλεύουμε από το πρώτο κομμάτι ξυλείας που πουλήσαμε το 1936.